Dyrking i plantekasser

Det er mulig å dyrke grønnsaker og urter på uteområdet. Til det har vi fire plantekasser som står på haugen bak søppelskuret. Om det er mange som vil dyrke vil vi kjøpe inn flere plantekasser. Vi vil også gi veiledning til de som ønsker å dyrke. Dette inkluderer felles utplanting en dag etter 17.mai. For å eventuelt kjøpe inn flere kasser vil vi gjerne vite hvor mange av dere som ønsker å være med. Send derfor en e-post til styret for å vise din interesse.

I utgangspunktet ser vi for oss at hver boenhet kan få en halv plantekasse hver til rådighet. Dette kan gi plass til 4 større planter (som f.eks squash) eller 8 mindre (som f.eks grønnkål).

For den som vil dyrke bør man plante frø så snart som mulig. Frø og noen ferdige vekster kjøpes f.eks på Plantasjen. Man kan se bakpå frøpakka hva som rekker å gi frukt før høsten. Her er en liten guide til hvordan du begynner dyrkingsprosessen:

1) Det er lurt å kjøpe en spirekasse fra Clas Ohlsson, Plantasjen e.l og så i den. Da spirer frøene raskere. Et eksempel er http://www.clasohlson.com/no/Spirekasse/31-8192. Spirekassen plasseres et sted med godt lys, f.eks innendørs i vinduskarmen. Husk å vanne.

2) Når det er blitt spirer (små planter) plantes disse om til større plastpotter. Da får plantene og røttene bedre plass til å vokse. 3) I midten av mai er det klart til å plante ut i kassene. Da bør det ikke lenger fare for frost. Det går også an å plante noen vekster direkte i kassene i mai.

PS: For tips til plantingen se f.eks: http://www.plantasjen.no/dyrke-i-plantekasse-slik-lykkes-du


Publisert

i

av

Stikkord: